Trots op Nederland passeert VVD in peiling

algemeen
29
12 apr '08
Een week na de officiele presentatie van Trots op Nederland kan Rita Verdonk rekenen op 19 zetels.

Een week na de officiële presentatie van Trots op Nederland kan Rita Verdonk met haar beweging rekenen op negentien zetels in de Tweede Kamer, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Dat bleek vrijdag uit de politieke barometer van Synovate/Interview NSS en Nova. Vergeleken met vorige week kreeg Verdonk er vijf zetels bij. Trots op Nederland is in de peiling inmiddels de VVD voorbij gestreefd. De liberalen komen uit op achttien zetels, in de kamer hebben zij er 22.

Grootste verliezer in de Barometer is het CDA met drie zetels minder in de peiling vergeleken met die van vorige week. Mogelijk heeft dat te maken met het debacle rond de spitsstrook van de A1.
CDA-minister Camiel Eurlings was daar politiek verantwoordelijk voor. Het CDA heeft 41 zetels in het parlement, in de peiling deze week komen ze op 36.
Zowel de PvdA als de PVV van Geert Wilders levert deze week twee zetels in, de overige partijen winnen of verliezen een zetel of blijven gelijk. De PVV komt uit op twaalf zetels, de PvdA op
24. Momenteel heeft de PVV negen zetels in de Kamer, de PvdA 33.

De coalitiepartijen CDA, CU en PvdA hebben in de peiling samen 67 zetels, vijf minder dan een week eerder. In de Kamer hebben zij er samen tachtig. Wel heeft 59 procent van de kiezers
nog vrij veel tot veel vertrouwen in het kabinet.  

© MAROKKO.NL 2008
verdonk
politiek
peiling
regering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi