Moslimlanden: Vervolg Wilders

algemeen
0
15 apr '08
De moslimlanden van de VN-mensenrechtenraad hebben er bij Nederland op aangedrongen Geert Wilders te vervolgen.

Onder aanvoering van Iran en Pakistan roepen de moslimlanden Nederland op om de strijd aan te binden tegen de opkomende ‘islamofobie’ en discriminatie van immigranten in ons land.

De oproep komt naar aanleiding van Wilders’ film Fitna, waarin de PVV-leider bepleit dat de Koran een fascistisch boek is, aldus de Telegraaf. Het Kamerlid hoopt dat de moslims na het zien van zijn film de verzen die volgens hem tot geweld oproepen uit het boek scheuren.

“Ondanks een indrukwekkend aantal wetten en de uitgebreide plannen om racisme en xenofobie tegen te gaan, hebben recente acties van individuen om aan te zetten tot racisme en religieuze intolerantie de moslimwereld geschokt”, zei de Pakistaanse ambassadeur Masood Khan tegen de VN-mensenrechtenraad die dinsdag bijeen is in Genève.

“Een lasterlijke documentaire van een Nederlands parlementslid die slechts bedoeld is moslims te demoniseren en de boodschap van de Koran te verdraaien, wordt over de gehele veroordeeld”, aldus Khan.

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties richt zich op de naleving van de verdragen voor de mensenrechten.

Ook de Iraanse ambassadeur Alireza Moaiyeri stelde de discriminatie van minderheden in Nederland aan de kaak.

Staatssecretaris Albayrak herhaalde ten overstaan van de raad nog eens dat Wilders’ visie niet wordt gedeeld door de Nederlandse regering. “Het tegengaan van vooroordelen en het respecteren van de vrijheid van godsdienst zijn de hoofdthema’s van ons integratiebeleid.”

Ze voegde er aan toe dat het Openbaar Ministerie bekijkt of met Fitna de wet wordt overtreden. Bovendien staan Nederlandse moslims achter de vrijheid van meningsuiting als grondrecht in de Nederlandse samenleving, zei Albayrak.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilder
haat
vervolgen
moslimlanden
vn
iran
pakistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi