Omar doet aangifte van smaad

algemeen
0
16 apr '08
Omar el H. (22) doet aangifte van smaad en laster door politiecommissaris Leen Schaap.

Die heeft El H. volgens zijn raadsman Jeroen Soeteman ten onrechte afgeschilderd als leider van de jeugdbende uit de Diamantbuurt.

Commissaris Schaap noemde El H. in deze krant 'de onbetwiste leider' van de bende die 'de opdrachten wegzette bij verschillende groepen'. ''De ene groep deed de overvallen, de andere de auto-inbraken, weer een andere 'divisie' deed de drugs.''

Schaap voorspelde dat El H. 'over een jaar of tien wel eens de nieuwe Willem Holleeder zou kunnen zijn als we nu niet fors ingrijpen'.

Advocaat Soeteman noemt de uitspraken 'in strijd met de waarheid' en heeft bij hoofdofficier van justitie Leo de Wit aangifte gedaan van smaad en laster omdat El H. door justitie (nog) niet is beschuldigd van het leiden van de bende, en de rechter zich dus niet over die zaak heeft gebogen. El H. zit nu vast voor een mislukte overval in Nijmegen.

Officier van justitie Onno van der Bijl 'distantieert' zich in een brief aan de advocaat van de uitlatingen van Schaap, aldus Parool.nl.

Soeteman zegt het 'onbegrijpelijk' te vinden dat commissaris Schaap El H. 'een snelle criminele carrière' toedicht en hem vergelijkt met Holleeder. ''De enige overeenkomst is dat ze zich allebei op twee wielen door Amsterdam voortbewegen: Holleeder op de scooter en mijn cliënt op de fiets. Voor het overige is de vergelijking ongefundeerd, ongepast en stigmatiserend.''

Nu justitie weigert tot 'rectificatie' van Schaaps uitspraken over te gaan, eist Soeteman dat van de politie. Die 'heeft kennis genomen' van de aangifte en 'wacht af'.

© MAROKKO.NL 2008
omar holleederjeroen soeteman diamantbuurt schaap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi