Vrouw nog zeker honderd jaar gediscrimineerd

algemeen
55
16 apr '08
‘Mannen pronken makkelijker met hun veren en onderhandelen beter’

Vrouwen krijgen bij werving en selectie nog steeds niet dezelfde kansen als mannen bij gelijke geschiktheid. Het percentage klachten over seksediscriminatie bij de Commissie Gelijke Behandeling steeg afgelopen jaar van twaalf naar zeventien procent, aldus Metronieuws.nl.

De achtergestelde positie van de vrouw behoort nog niet tot het verleden. Er zal nog honderd jaar overheen gaan voordat die ongelijkheid zal zijn verdwenen. Dat voorspelt Gabi van Driem, feministische advocate van het eerste uur, die al decennia strijdt voor maatschappelijke gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Ze deelt de conclusie uit het jaarverslag van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) dat er nog ‘veel werk aan de winkel’ is en dat een discriminatieverbod alleen onvoldoende is om het tij te keren. “Hoewel de weg naar ons gemakkelijker gevonden wordt, signaleren we nog steeds geen afname van de loonkloof tussen man en vrouw en is er nog steeds sprake van loondiscriminatie en sekse-intimidatie”, stelt Alex Geert Castermans, voorzitter van de CGB. Van Driem ziet het bij de opvoeding van kinderen al mis gaan: “Meisjes worden heel gauw lief, schattig en aandoenlijk gevonden terwijl we jongetjes vaker stoer, sterk en ondernemend vinden.” En dat werkt volgens de advocate door in de hoofdjes van kinderen. “Mannen pronken makkelijker met hun veren, onderhandelen beter voor zichzelf en weten zich beter te verkopen dan vrouwen.”

Om de lonen volledig gelijk te trekken ziet de CGB een taak weggelegd voor de arbeidsinspectie en om seksuele intimidatie op de werkvloer tegen te gaan moet volgens de Commissie gewerkt worden aan een bredere bekendheid van dergelijke processen. Castermans: “Te vaak komt het voor dat een vrouw die een geval van seksuele intimidatie aan de kaak heeft gesteld nogmaals slachtoffer wordt, juist vanwege het feit dat ze haar vinger heeft opgestoken.” Zo’n geval van ‘victimisatie’ betrof bijvoorbeeld het ontslag van een afdelingshoofd wegens seksuele intimidatie. Dat ontslag werd de betreffende vrouw door haar collega’s zo zwaar aangerekend dat een onhoudbare werksituatie ontstond zonder dat de werkgever ingreep. De CGB komt dit jaar met aanbevelingen om dit fenomeen beter te bestrijden, maar “het is natuurlijk een ingesleten patroon”, stelt Castermans. Van Driem wijst daarentegen op de geboekte vooruitgang “maar we strijden tegen een ongelijkheid die vele eeuwen gemeengoed was. Het gaat heel langzaam maar ik hoop dat we er over een eeuw zijn.” Mannen niet zomaar Opzij
voorbeeldfunctie. Het tijdschrift Opzij mag de functie van kernredacteur niet uitsluitend reserveren voor vrouwen. De Commissie Gelijke Behandeling maakte gisteren bekend dat Opzij bij haar aannamebeleid een verboden onderscheid maakt en dat er geen wettelijke uitzondering bestaat die een dergelijke discriminatie van mannen rechtvaardigt. Opzij is van mening een voorbeeldfunctie te hebben en acht het voor haar geloofwaardigheid van belang dat alleen vrouwen deel uitmaken van haar kernredactie. De Commissie had begrip voor dat standpunt maar zag geen ruimte daarvoor in de gelijkebehandelingswetgeving. “Onzin,” aldus advocate Van Driem: “Een blad als Opzij heeft inderdaad een voortrekkersfunctie die een positieve discriminatie rechtvaardigt. Je weet dat zo’n kerel in dat geval al die vrouwen gaat overschreeuwen.” Hoewel Van Driem het soms niet eens is met de Commissie, adviseert ze werkgevers de adviezen van de Commissie vaker op te volgen.”

© MAROKKO.NL 2008
mannen vrouwen discriminatie commisie gelijke behandelingen gabi van driem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi