Ajax verlegt alle druk naar PSV

sport
202
16 apr '08
Ajax maakt nog altijd kans op de landstitel.

De ploeg van Adrie Koster had het vanavond bij vlagen lastig met FC Groningen, maar won met dank aan Rasmus Lindgren en Luis Suárez met 1-2. Ajax verkleinde de achterstand op de koploper tot drie punten. De Amsterdammers, die het seizoen afsluiten met een thuisduel tegen Heracles Almelo, hebben een beter doelsaldo dan PSV. De Eindhovenaren moeten dus minstens een punt pakken tegen Vitesse.

Uitgerekend Lindgren en Suarez, twee oud-spelers van Groningen, hielden Ajax in de race voor het kampioenschap. Lindgren scoorde voor rust, Suarez erna.

Het duel tussen Groningen en Ajax ging drie dagen eerder niet door, nadat kort voor aanvang chaos ontstond in het stadion. Op verschillende plaatsen brak brand uit, met 28 gewonden tot gevolg. Na de onregeldheden van zondag was de sfeer in Euroborg een stuk vriendelijker. De clubleiding van Groningen nam allerlei voorzorgsmaatregelen om de wedstrijd nu wel ordelijk te laten verlopen. De veelal zwarte t-shirts met als opdruk 'Fuck Ajax' hadden drie dagen na de stadionbrand plaatsgemaakt voor witte outfits met als tekst 'Fun only'. Verder spraken algemeen directeur Hans Nijland en trainer Ron Jans via de videoschermen in het stadion nog eens hun afschuw uit over de gebeurtenissen.

Het bestuur en de spelers van Ajax moesten het tijdens de wedstrijd via spreekkoren nog wel ontgelden. Elk balcontact van Bruno Silva, Lindgren en Suarez werd begeleid met een fluitconcert. Het drietal verliet Groningen dit seizoen tussentijds voor de Amsterdamse club.

Groningen begon fel aan het uitgestelde duel en kreeg na zeven minuten via Evgeni Levtsjenko een kopkans. Daarna nam Ajax het initiatief snel over. Suarez stuitte eerst nog op doelman Brian van Loo. Na achttien minuten was het wel raak. Uitgerekend Lindgren bracht het elftal van trainer Adrie Koster aan de leiding. De Zweedse middenvelder sprong het hoogst na een voorzet van Edgar Davids: 0-1.

Ajax vergat daarna de wedstrijd te beslissen. Klaas-Jan Huntelaar trapte de bal van dichtbij op Van Loo, terwijl Kenneth Perez ook faalde in kansrijke positie. Groningen kwam kort voor rust plotseling langszij. Matias Cahais kopte een vrije trap van Sepp de Roover achter doelman Maarten Stekelenburg.

In de tweede helft nam Koster al snel risico door achterin een-op-een te spelen. Vooral de snelle Berry Powel bracht de defensie van Ajax af en toe in de problemen. Bij tegenaanvallen waren de Amsterdammers echter veel gevaarlijker. Uitgerekend Luis Suarez maakte in de 66e minuut de winnende treffer: 1-2. Ajax houdt daardoor een beetje hoop de hegemonie van PSV zondag te doorbreken.

VoetbalPrimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
ajax
psv
landstitel
eredivisie
groningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi