Wilders 'on tour' start in Waddinxveen

algemeen
0
17 apr '08
Geert Wilders wil vooral praten over de islamisering van Nederland en de problemen in de wijk.

PVV-leider Geert Wilders gaat vrijdagavond 16 mei voor het eerst in het land in gesprek met belangstellenden over zijn anti-Koranfilm Fitna, de islam en integratieproblemen. De bijeenkomst in zalencentrum Het Trefpunt in Waddinxveen is, als het goed gaat, de eerste in een reeks discussieavonden in het land.

Dat heeft Wilders woensdagavond aangekondigd in het NOS Journaal. Nadat hij zijn film had uitgebracht, zei hij direct dat hij met voor- en tegenstanders in gesprek wil over de islam. Volgens de politicus is iedereen uit de regio welkom. In verband met de veiligheid kunnen mensen niet spontaan naar de avond komen, maar moeten ze zich eerst aanmelden.

Wilders zal ook imams, moskeebesturen en andere vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap in Gouda uitnodigen. De zaal in het nabijgelegen Waddinxveen biedt plaats aan 100 à 150 mensen. Ook leden van de PVV-fractie zullen de discussie bijwonen en eraan deelnemen, zei Wilders in een toelichting.

Volgens hem zorgt de overheid voor de veiligheid in de omgeving van het gebouw en betaalt de partij zelf de maatregelen die voor de beveiliging binnen nodig zijn, zoals detectiepoortjes. Volgens Wilders heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) groen licht voor de bijeenkomst gegeven, aldus Telegraaf.nl.

Burgemeester H. Roijers van Waddinxveen werd woensdagochtend ingelicht door de NCTb. Hij beschouwt de bijeenkomst als een „particuliere aangelegenheid”. De lokale politie zal volgens hem wellicht wat bijstand verlenen, maar is verder niet nauw bij de veiligheidsmaatregelen betrokken.

„Mensen mogen zeggen wat ze willen, zolang het niet in een dreigende sfeer gebeurt”, zei Wilders over de debatavonden. Hij wil vooral praten over de islamisering van Nederland en de problemen in de wijk. Het is volgens Wilders de bedoeling om in alle provincies regionale discussieavonden te houden. „Als het in Waddinxveen goed gaat, leuk is en niet tot gedoe leidt, gaan we het ook elders in het land doen”, zei hij.

De PVV heeft in de afgelopen tijd zelf gezocht naar een geschikte locatie. Veel zalen hielden de boot af, aldus Wilders.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders pvv waddinxveen fitna moslim debat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi