Obama is een vriend van Israël

buitenland
0
17 apr '08
Obama zal ''alles'' doen om Israël te beschermen.

Barack Obama zal er als president "alles aan doen om Israël te beschermen tegen welke aanval dan ook, of hij nu van Gaza of Teheran komt". Dat vertelde de Democratische presidentskandidaat tijdens een verkiezingsmeeting in een synagoge in Philadelphia (Pennsylvania). Volgende week vinden daar de voorverkiezingen plaats voor de Democraten. Obama haalde in één adem ook ex-president Jimmy Carter, die leiders van Hamas wil ontmoeten, door de mangel, aldus Hln.be.

Obama, die omwille van zijn middelste naam 'Hussein' verdacht werd van islamtische sympathieën, benadrukte in de synagoge dat hij een vriend van de joodse gemeenschap en van Israël is. "Dat zeg ik niet uit politiek winstbejag, dit gaat al terug van voor mijn politieke carrière." Obama beloofde verder dat de VS zijn vetorecht in de VN zal blijven gebruiken bij elke anti-Israël-resolutie.


Ondertussen kwam er uit Republikeinse hoek kritiek op zowel Obama als op zijn rivale Hillary Clinton. John McCain vindt dat beide kandidaten harder moeten optreden tegen ex-president én Democraat Jimmy Carter. Die wil in Caïro vertegenwoordigers van Hamas ontmoeten. "Onaanvaardbaar", zegt McCain. "Hamas is een terreurgroep en verantwoordelijk voor de dood van vele onschuldige slachtoffers. Geen enkele ex-president zou met hen mogen praten."

Obama, die al toegaf als president wel met VS-vijanden als Cuba en Iran te zullen praten, treedt die mening bij. "Hamas is geen staat, maar een terroristische groepering", aldus Obama.

© MAROKKO.NL 2008
barack obama democraat synagoge jimmy carter hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi