Maastricht lijdt onder drugsrunners

algemeen
0
17 apr '08
Maastricht heeft de laatste maanden veel te lijden onder agressieve drugsrunners.

Op dit moment zijn er in het gebied ongeveer honderd drugsrunners actief, van wie er zo’n veertig, meest Marokkanen, uit de regio Rotterdam-Rijnmond komen. Met name die laatsten gedragen zich steeds agressiever.

Het gedrag van de drugsrunners is voor het CDA in de Limburgse hoofdstad reden om de noodklok te luiden. De partij heeft in vragen aan het college van B en W aangedrongen op snelle maatregelen tegen de criminelen.

“Ze doen aan territoriumafbakening en zijn daarbij onderling buitengewoon agressief,” zegt CDA-fractievoorzitter Van Rens.

“Als je je daarmee bemoeit, dan wordt er collectief omgedraaid en ben je zelf de pineut. Er wordt ook veel met wapens gekletterd. Dat geeft een hele angstige sfeer”.

Zowel de politie Limburg-Zuid als het CDA wijt de problemen voor groot deel aan de toevloed vanuit het Rotterdamse circuit. Daar wordt hard opgetreden tegen de drugsrunners.

"Ik gun Rotterdam zeker haar beleid. Maar als we dat in Maastricht ook zouden doen, dan schuiven we het probleem letterlijk over de grens. Dan hebben we een internationaal probleem, dan staat heel België op z’n kop,” zegt Van Rens.

Volgens de politie jagen de runners vooral op Franse drugstoeristen, die zelfs bedreigd en mishandeld worden als ze geen drugs kopen. Ook gewone toeristen worden lastig gevallen en geïntimideerd.

De runners rijden soms met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur door de stad op jacht naar kopers en veroorzaken daarbij levensgevaarlijke situaties.

Op de A2 tussen Maastricht en Eijsden halen ze halsbrekende toeren uit om klanten klem te kunnen rijden of aan de politie te ontkomen. De politie nam de afgelopen maand al vijftien auto's van drugsrunners in beslag.

© MAROKKO.NL 2008
maastricht
drugsrunners
marokkanen
rotterdam-rijnmond
agressief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi