Zawahiri: Irak moet ''vesting van de islam'' worden

buitenland
22
18 apr '08
De boodschap werd opgevangen door SITE Intelligence Group.

Irak moet tot een ''vesting van de islam'' worden gemaakt.Dit is de "belangrijkste taak" van elke moslim, zo stelt de nummer 2 van al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, in een audioboodschap die donderdag op het internet is verschenen. De boodschap werd opgevangen door SITE Intelligence Group, een centrum dat moslimfundamentalistische websites op de voet volgt, aldus Hln.be.

In een geluidsopname van 16 minuten ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de Amerikaanse invasie in Irak roept Zawahiri de moslims op om te strijden voor een grote moslimstaat.

"Wij willen onze rechten enkel met onze eigen handen opeisen, niet via belachelijke en frauduleuze verkiezingen", zo zegt hij.
In de boodschap verwijst Zawahiri onder meer naar het verhoor van generaal David Petraeus door de Senaatscommissie Buitenlandse Zaken van 8 april. Dit bewijst volgens SITE dat de opname van recente datum is.

Volgens Ayman al-Zawahiri hebben de VS en Iran een complot tegen Irak gesmeed dat zal leiden tot een "explosie van het Midden-Oosten".

Dit is al de tweede geluidsopname van Zawahiri die deze maand is verspreid. In een eerdere boodschap, op 2 april, noemde hij de Verenigde Naties "de vijand van de islam en de moslims: zij zijn het die de oprichting van de staat Israël en de toe-eigening van moslimgrond hebben gecodificeerd en gelegitimeerd".

© MAROKKO.NL 2008
irak ayman zawahiri site intelligence group
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?