Oud-Iman doodgestoken op weg naar moskee

algemeen
0
19 apr '08
De politie wil slechts kwijt dat slachtoffer en verdachte elkaar vermoedelijk kenden.

Op weg naar de Rotterdamse moskee waar hij in het verleden zelf imam was, werd de 64-jarige Ahmed El Farroudi gistermiddag doodgestoken.


Na het vrijdaggebed keken vele bekenden hoofdschuddend naar de bebloede wandelstok van het slachtoffer dat als stil bewijs van het drama nog op straat lag. Kort daarna werd een 56-jarige Rotterdammer van Marokkaanse komaf in de buurt in zijn eigen woning gearresteerd. Waarom? Waarom werd de oud-imam op klaarlichte dag midden op de Van Meekerenstraat doodgestoken?
Kort na de fatale steekpartij doen vele geruchten de ronde in de Marokkaanse gemeenschap in het Rotterdamse Crooswijk, maar niemand heeft het antwoord. De politie wil slechts kwijt dat slachtoffer en verdachte elkaar vermoedelijk kenden, aldus Ad.nl


De twee mannen kregen vlakbij basisschool De Waaier ruzie, waarna het mes werd getrokken. Omstanders die wilden helpen, zouden door de messentrekker ook zijn bedreigd. Daarna liep hij rustig weg. Met de scholieren die het tumult van de toegesnelde politie zagen, werden direct kringgesprekken gevoerd over het leed zo dichtbij.
Gepoogd werd El Farroudi ter plekke te reanimeren. Uiteindelijk overleed hij in het ziekenhuis. Pas toen sijpelde het slechte nieuws door in ‘zijn’ Othman Moskee, waar de vader van vier kinderen een paar keer per week kwam voor gebed.

Volgens getuigen schreeuwde zijn toegesnelde zoon dat zijn vader geen vijanden had. Bijna alle moskeebezoekers kenden hem. Sommige gelovigen zouden bij hem hebben aangeklopt voor religieuze hulp voor een ziek familielid.

Van spanningen binnen de moskee was geen sprake, zo stelt Brahim Bourzik van het Landelijk Beraad Marokkanen die het slachtoffer goed kende. El Farroudi was zelf ook ernstig ziek. ,,Het was een oude man, die moeilijk loopt. Dat je zo iemand doodsteekt....,’’ zegt een geschrokken jongere. ,,Het is een man die écht geen vlieg kwaad doet.’’

© MAROKKO.NL 2008
moskee rotterdam ahmed el farroudi basisschool de waaier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi