Feest in Amsterdam of Eindhoven

algemeen
366
20 apr '08
Twee steden maken zich op voor een knallend voetbalfeest.

Terwijl de Eindhovenaren van PSV de beste papieren hebben voor de landstitel, bereidt ook Amsterdam zich voor op het kampioenschap van Ajax.

Mocht PSV de kampioensschaal voor het vierde achtereenvolgende jaar winnen, dan ziet het feest er in grote lijnen hetzelfde uit als wanneer de Eindhovenaren afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Twente de titel hadden gepakt.

De duizenden PSV-fans kunnen al vanaf twee uur ’s middags in de binnenstad terecht om de wedstrijd tegen Vitesse op grote schermen te bekijken. Naast het Stadhuisplein is nu ook het Stationsplein als kampioenenplein ingericht, met scherm en buitentaps. Die uitbreiding is nodig omdat afgelopen zondag al bleek, toen PSV de titel niet wist te halen, dat de publieke belangstelling enorm was.

Zo eenvoudig als het lijkt om een feest in Eindhoven te organiseren, zo lastig is het om in Amsterdam een geschikte locatie te vinden. Doordat rellen, vernielingen en ongeregeldheden bij huldigingen in de binnenstad inmiddels een droevige traditie lijken te zijn geworden, zijn het Leidseplein en het Museumplein geen opties meer voor een eventueel kampioensfeest.
Mocht Ajax het landskampioenschap binnenslepen, dan worden de volkshelden eerst gehuldigd in de ArenA. Daarna volgt een boottocht door de grachten. De boot met daarop de Ajacieden vertrekt vanaf de marinekazerne bij Kattenburg en vaart dan via de Herengracht, Binnenamstel, stadhuis en de Munt terug naar de kazerne.

Als PSV de titel in de wacht sleept, worden de spelers om ongeveer half zeven ’s avonds terug verwacht uit Arnhem. Dan begint ook de huldigingstocht met de ’platte kar’, die een zo kort mogelijke route zal nemen: vanaf de Mathildelaan via de Keizersgracht, de Wal tot aan het Stadhuisplein, aldus Telegraaf.nl.

De huldiging vanaf het balkon van het stadhuis begint om acht uur. De kroegbazen gaan er vanuit dat daarna tot in de kleine uurtjes een roodwit carnaval losbarst.

© MAROKKO.NL 2008
feest kampioen ajax psv eindhoven amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi