Ruime zege Ajax niet genoeg voor titel

43
20 apr '08
Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om de dertigste landstitel te veroveren.

De Amsterdammers wonnen zelf met ruime cijfers van Heracles Almelo (5-1), maar zagen PSV het broodnodige punt pakken tegen Vitesse. Tegen Heracles had Ajax genoeg aan een vlammende beginfase. Al in de vierde minuut opende Luis Suárez de score. De Uruguayaan kopte een afgemeten vrije trap van Kenneth Perez tegen de touwen. Perez zorgde veertien minuten later voor 2-0 door van dichtbij droog raak te schieten. Binnen het half uur deed ook Klaas Jan Huntelaar een duit in het zakje: 3-0.

Na het derde doelpunt zakte Ajax wat in. Vooral in de minuten na rust was Heracles de bovenliggende partij. De Amsterdammers leken apatisch te luisteren naar de gebeurtenissen in het Gelredome en lieten het fellere Heracles terugkomen. Negen minuten na rust zorgde Ragnar Klavan na een fraaie solo voor 3-1.

Vervolgens kreeg Heracles nog diverse goede kansen om de aansluitingstreffer te produceren, maar de lat stond tweemaal een doelpunt in de weg. Ajax werd op tijd weer wakker en Kenneth Perez zorgde in de 73ste minuuut voor 4-1. Vervolgens zorgde John Heitinga met een rake kopbal voor de 5-1.

Ondanks de ruime zege was het juist Heracles dat feest vierde. Door de ruime zege van VVV-Venlo op De Graafschap ontlopen de Almeloers de nacompetitie. Een teleurgestelde Arena nam vervolgens met veel vuurwerk afscheid van clubicoon Heitinga.