Rita Verdonk wil geen belasting betalen

algemeen
96
20 apr '08
Harry Mens vindt dat de Belastingdienst het bedrag niet op Verdonk zou mogen verhalen

Rita Verdonk heeft een hoogoplopend conflict met de fiscus. Het Kamerlid heeft een torenhoge belastingaanslag gekregen omdat ze ook privé in haar gepantserde Mercedes rondrijdt, aldus Telegraaf.nl.

Door de beveiligingsmaatregelen is haar Mercedes fors meer waard en is er sprake van een bijtelling van 125.000 euro. Verdonk is in beroep gegaan tegen de aanslag en wil niet op het conflict reageren. Makelaar Harry Mens noemt de naheffing schandalig en stelt de kwestie vandaag in zijn tv-programma Business Class aan de kaak. "Ze wordt gestraft voor het feit dat ze beveiligd moet worden", aldus Mens. "De normale cataloguswaarde van die auto is een ton. Maar met bepantsering komt hij op vijf ton uit. De beveiliging is al duur, maar dit wordt wel heel extreem. Zo houdt ze niets over van haar salaris als Kamerlid."

Mens vindt dat de Belastingdienst het bedrag niet op Verdonk zou mogen verhalen. "Zeker als ik zie dat voor minister Bos wel 20.000 euro wordt betaald voor een rechtszaak tegen Weekend" , aldus een furieuze Mens. "De zittende elite maakt het de oppositie moeilijk."

De Belastingdienst wil niet op de kwestie reageren. "We doen nooit mededelingen over individuele belastingplichtigen", aldus een woordvoerder.

PVV-leider Geert Wilders, die eveneens in een gepantserd voertuig rondrijdt, laat in een reactie weten dat hij geen aanslag van de fiscus heeft ontvangen. Hij wordt rondgereden door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en heeft geen eigen voertuig. Overigens rijdt ook minister-president Balkenende gepantserd rond. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet op de hoogte van de bijtelling van de premier ingaan. "Alle bewindslieden krijgen een bijtelling over het gebruik van hun dienstauto, naarmate de auto groter en zwaarder en dus duurder is, is de bijtelling groter", aldus een woordvoerder.

© MAROKKO.NL 2008
rita verdonk fiscus belasting harry mens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi