Pakistaans parlementair komt met film tegen Fitna

buitenland
18
20 apr '08
De film zal de wereldvisie van de koran tonen.

Het Pakistaanse parlementslid Babar Awan gaat een film maken waarin het beeld dat de Nederlandse politicus Geert Wilders in zijn film 'Fitna' van de islam schetst wordt weerlegd. Dat heeft Awan vandaag bekendgemaakt. De film moet aan het begin van de ramadan, de islamitische vastenmaand, in Pakistan in de bioscoop komen. De ramadan is in september.

Awan, die voor de Pakistaanse Volkspartij in de senaat zit, zegt dat zijn film 'de kwaadaardige propaganda' van Wilders zal weerleggen. 'Fitna' is volgens hem misleidend en zeer oppervlakkig. In de film worden alle moslims als terroristen afgeschilderd, aldus de Pakistaanse politicus, aldus Demorgen.be.

Het scenario voor zijn film, die nog geen titel heeft, is geschreven door Pakistaanse geestelijken. "Deze film zal de wereldvisie van de koran tonen. Deze film zal laten zien wat de koran te zeggen heeft over menselijkheid. Deze film zal laten zien hoe belangrijk het menselijk leven is", zei Awan op een persconferentie.

Eerder maakte een Saoedische weblogger een korte video van bijbelteksten en christelijke extremisten die geweld prediken. Ook hij deed dit in reactie op de antikoranfilm van Wilders.

© MAROKKO.NL 2008
babar awan geert wilders fitna islam pakistan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi