Man. United heeft uitzicht op finale

sport
15
23 apr '08
Manchester United gaat terug naar Engeland met een gelijkspel in de eerste ontmoeting met Barcelona in de halve finale van de Champions League.

Het 0-0 gelijkspel in Camp Nou biedt de ploeg van sir Alex Ferguson een uitstekend perspectief op de finale van het kampioenenbal.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Manchester United de kans kreeg op voorsprong te komen. Gabriel Milito maakte hands en veroorzaakte zo een penalty voor de bezoekers. Cristiano Ronaldo ging achter de bal staan, maar liet zich waarschijnlijk afleiden door tegenstander Andres Iniesta. De aanvaller liep provocerend een rondje om de Portugees heen voordat hij wilde aanleggen. Ronaldo mikte de bal daarna naast het doel van Victor Valdes, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Toen het fluitsignaal klonk voor de rust stond er nog steeds een blanco uitslag op het scorebord. In de eerste helft liet Manchester united zich enigszins overlopen door de thuisspelende Catalanen. Barcelona had 65 procent balbezit en was veel aanvallender dan de Engelse ploeg.

In de tweede helft trok Barcelona nog meer ten strijde, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Edwin van der Sar hield zijn goal keurig schoon, ondanks de aanvalsdrift van de thuisspelende ploeg.

© MAROKKO.NL 2008
manchester united
engeland
barcelona
spanje
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi