Nog een reden om chocola te eten!

algemeen
19
24 apr '08
Tja, dat moet je als vrouw toch als muziek in de oren klinken!

Hoe serieus we dit onderzoek moeten nemen is natuurlijk de vraag, maar als we Amerikaanse wetenschappers mogen geloven vermindert een dagelijks een stukje chocolade de kans op hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap, aldus Hln.be.

Hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap wordt ook wel pre-eclampsie genoemd en kost volgens de onderzoekers jaarlijks 1.000 baby's in Groot-Brittannië het leven. Door de hoge bloeddruk neemt namelijk het transport van zuurstof en voedingsmiddelen naar de baby af. Als gevolg hiervan worden ze te vroeg geboren en sterven vele baby's.

Volgens de Amerikaanse wetenschappers hebben zwangere vrouwen die tenminste vijf keer per week chocolade eten, 40% minder kans op pre-eclampsie dan vrouwen die slechts een keer per week chocolade eten. Hoe dat precies komt, is niet bekend. Het heeft vermoedelijk te maken met bloedvaten die zich niet goed ontwikkelen in de placenta. De gebruikelijke behandeling van hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap bestaat uit veel bedrust en medicijnen die de bloeddruk van de moeder verlagen. Dit vermindert de stress op het kindje en geeft het de kans om te groeien. Geef mij dan maar dagelijks een stukje chocolade….
 

© MAROKKO.NL 2008
chocola baby amerikaanse wetenschappers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi