Zelfmoordterrorist zette afscheid dochtertje op video

buitenland
59
25 apr '08
Khan deed een metrostel ontploffen aan Edgware Road Station.

Mohammad Sidique Khan, de oudste van de vier zelfmoorterroristen bij de aanslagen in Londen in juli 2005, nam een paar weken voor de gruwelijke aanval een videoboodschap op waarin hij afscheid neemt van zijn dochtertje. "Ik zie je ongelooflijk graag, maar ik moet dit echt doen", is de ontluisterende boodschap die de terrorist meegeeft.

Als we niet wisten dat het over een meedogenloze terrorist ging, zouden we nog denken dat het een afscheid van een 'gewone' vader aan zijn dochtertje is net voor hij definitief vertrekt. "Ik ga je heel hard missen, ik zie je ongelooflijk graag. Jij bent het beste wat me ooit is overkomen. Ik was heel graag bij jou gebleven, vooral om je binnenkort je eerste stapjes te zien zetten."

"Hoe graag ik ook bij jou wil blijven, ik moet dit doen voor onze toekomst. Op lange termijn is dit het beste voor ons. Het belangrijkste is dat ik je toevertrouw aan Allah, die ik voor jou zal laten zorgen. Wat ik nu ga doen, doe ik voor de islam en niet voor materialistische of andere voordelen." 

Even later stelt Sidique Khan zijn dochtertje voor aan enkele andere zelfmoordterroristen waarmee hij enkele maanden later de aanslagen in Londen zou plegen. Daarbij vielen 52 doden en meer dan 700 gewonden. Khan zelf deed een metrostel ontploffen aan Edgware Road Station. Daarbij vielen zeven doden onder wie hijzelf. Twee maanden later zond Al Jazeera een opgenomen videoboodschap uit van Kahn waarin hij de redenen van de aanslagen uitlegde. Voor zijn dochtertje had de terrorist dus een eigen versie gemaakt, aldus Hln.be.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2008
mohammad sidique khan londen terrorist edgware road station
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi