Arrestaties na brand in fabriek Casablanca

buitenland
161
28 apr '08
Zeker 55 mensen, vooral vrouwen, kwamen bij de brand om het leven.

De Marokkaanse politie heeft gisteren in Casablanca de eigenaar van de matrassenfabriek die zaterdag afbrandde, gearresteerd. De zoon van de eigenaar, die optrad als manager van de fabriek, is eveneens aangehouden, aldus de politie.

Zeker 55 mensen, vooral vrouwen, kwamen bij de brand om het leven. Zeventien mensen raakten gewond. Op het moment van de brand waren zo'n honderd van de ongeveer 150 werknemers van de fabriek aanwezig.

De brandweer, die met ruim honderd man uitrukte, klaagde over de veiligheidssituatie in de fabriek. Brandweerlieden konden de deuren niet openen doordat die, vermoedelijk, op slot zaten. De arbeiders konden ook niet vluchten door de ramen, omdat die waren voorzien van ijzeren tralies, aldus Bndestem.nl.

Omstanders zouden geprobeerd hebben een gat in de muur te maken om naar binnen te gaan en mensen te redden. Anderen hielden deze redders tegen omdat ze hen aanzagen voor plunderaars.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het vuur kon zich snel verspreiden doordat opgeslagen chemicaliën vlam vatten. De politie was gisteren nog steeds bezig met de identificatie van de slachtoffers. Met 55 slachtoffers is de fabrieksbrand de ergste brand in Marokko sinds 2002, toen bij een brand in een gevangenis vijftig gedetineerden omkwamen.

© MAROKKO.NL 2008
brand casablanca marokko brand matras arrestaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi