Kinderen hebben recht op een opvoeding zonder geweld

algemeen
26
29 apr '08
Ouders mogen in de verzorging en opvoeding van hun kind geen geweld toepassen.

Kinderen hebben recht op een opvoeding zonder geweld. Dit recht is sinds kort vastgelegd in de Nederlandse wetgeving. De nieuwe wet stelt een norm: ouders mogen in de verzorging en opvoeding van hun kind geen geweld toepassen. Over betekenis en achtergronden hiervan heeft het Nederlands Jeugdinstituut / NJi een factsheet en ouderfolder uitgebracht. Minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin overhandigde de factsheet vandaag aan een vertegenwoordiger van het werkveld.

Rouvoet deed dit tijdens een bijeenkomst waarop hij samen met 35 centrumgemeenten en provincies een actieverklaring ondertekende om kindermishandeling nog harder te bestrijden.

Ervaringen uit het buitenland wijzen erop dat voorlichting aan ouders over geweldloos opvoeden kan bijdragen aan het voorkomen van kindermishandeling, aldus Nieuwsbank.nl.

Professionals die werken met ouders en kinderen, bijvoorbeeld in het onderwijs, de jeugdzorg of de jeugdgezondheidszorg kunnen de factsheet Opvoeden zonder geweld gebruiken in hun contact met ouders en kinderen. In de factsheet staat informatie over de wetswijziging: wat houdt de aanpassing in en waarom is het belangrijk dat de overheid deze norm stelt? Daarnaast bevat de factsheet informatie over geweldloos opvoeden: wat houdt dat precies in en wat kunnen beroepskrachten aan ouders vertellen en leren over opvoeden zonder geweld?

Tegelijkertijd met de factsheet verschijnt er een gelijknamige ouderfolder. Deze folder voor ouders en andere opvoeders beschrijft kort en krachtig wat de wet inhoudt en hoe ouders hun kinderen zonder geweld kunnen opvoeden.

© MAROKKO.NL 2008
geweld opvoeding ouders minister rouvoet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi