Ruzie eindigt met dodelijke schietpartij

algemeen
0
30 apr '08
Een 35-jarige Rotterdammer is dinsdagnacht in het centrum van Rotterdam in zijn auto door een medepassagier door het hoofd geschoten.

Vier mannen kregen ruzie in de auto die stond te wachten voor het stoplicht bij de kruising ’s Gravendijkwal-1e Middellandstraat. Na de schietpartij, waarbij de bestuurder om het leven kwam, stapten de drie passagiers uit. Twee van hen (34 en 35 jaar) meldden zich diezelfde nacht bij de politie. De derde verdachte, de vermoedelijke schutter, meldde zich woensdagmiddag bij de politie.

De auto van het slachtoffer, een metallic beige Fiat Panda, stond dinsdagnacht nog urenlang op de weg voor politieonderzoek. Het raampje was naar beneden gedraaid. De man hing over het stuur. Zijn bebloede hoofd leunend op zijn rechterschouder.


De man kwam over de Henegouwerlaan aanrijden vanuit de richting van de Statentunnel, toen hij stopte bij het altijd drukke kruispunt van de ’s Gravendijkwal-1e Middellandstraat. Bezoekers van de nacht-snackbars en een avondwinkel in de omgeving stonden gedurende het politieonderzoek bij het afgezette kruispunt te kijken.

Het slachtoffer stond met zijn auto achter een bus te wachten tot het licht op groen sprong. De chauffeur van de bus, op weg naar Ahoy om bezoekers van de Nacht van Oranje weer huiswaarts te rijden, is door de politie uitgebreid verhoord. De feestbus mocht niet weg vanwege het politieonderzoek. De Ahoy-bezoekers hebben lang moeten wachten op hun spullen als huissleutels en portemonnees die nog in de bus lagen. Een extra bus heeft de spullen van de concertgangers opgehaald en de mensen naar huis gebracht.

© MAROKKO.NL 2008
rotterdam
moord
hoofd
geschoten
auto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?