Zandvoort overweegt preventief fouilleren

algemeen
0
12 sep '03

De gemeente Zandvoort overweegt het preventief fouilleren in te zetten als middel tegen overlast door Marokkaanse jongeren en het uitgaansvandalisme. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag gezegd.

De commissie raadszaken vergadert dinsdag over het voorstel. De laatste jaren zijn er diverse incidenten geweest in Zandvoort met Marokkaanse jongeren die voor overlast op het strand zorgden. Zo werden badgasten geïntimideerd en lastiggevallen. Ook op het treintraject tussen Amsterdam en Zandvoort was veel overlast.

Om het preventief fouilleren te kunnen invoeren moet de gemeente in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gebieden opnemen waar veiligheidsrisico's zijn. De burgemeester kan aan de hand hiervan besluiten waar de politie preventief mag fouilleren als er sprake is van overlast.

Burgemeester M. van der Heiden zou het liefst zien dat mensen die voor veel overlast zorgen, een plaatsverbod voor Zandvoort krijgen. ,,Of dat juridisch mogelijk is, moeten we nog onderzoeken'', aldus een woordvoerster. De gemeente gaat hierover binnenkort overleggen met het Openbaar Ministerie.

Bron: © ANP

© MAROKKO.NL 2003