Fransman verliest nationaliteit na homohuwelijk in Nederland

buitenland
75
2 mei '08
Frankrijk erkent het homohuwelijk niet en daardoor is hij zijn Frans staatsburgerschap verloren.

Een Fransman is naar eigen zeggen na zijn huwelijk met een Nederlander in Nederland zijn Franse nationaliteit kwijtgespeeld. Frankrijk erkent het homohuwelijk niet en daardoor is hij zijn Frans staatsburgerschap verloren. Hij kwam tot die ontdekking toen hij eind 2006 naar het consulaat in Amsterdam ging om zijn steentje bij te dragen aan de Franse presidentsverkiezingen.


De 37-jarige Frédéric Minvielle trouwde in december 2003 met zijn partner en drie jaar later verwierf hij de Nederlandse nationaliteit. Volgens een bilateraal akkoord tussen beide landen had hij de dubbele nationaliteit kunnen krijgen als hij met een vrouw getrouwd was, aldus Demorgen.be.

"Ik heb het gevoel dat men mij mijn geboorteland, mijn roots, mijn cultuur heeft afgenomen", zei Minvielle. "Ik word als een misdadiger behandeld en toch heb ik niets verkeerd gedaan." De organisatie SOS Homofobie sprak van een "bijzondere belediging" en riep de regering in Parijs op Minvielle zijn Frans staatsburgerschap terug te geven.

© MAROKKO.NL 2008
frankrijk homo frédéric minvielle sos homofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi