Incestvader liet dochter na elke bevalling in de steek

buitenland
249
2 mei '08
Dochter Elisabeth bleef na iedere bevalling alleen achter in de kelder

De Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter 24 jaar lang in de kelder opsloot en verschillende kinderen bij haar verwekte, zal vervolgd worden voor moord. Hoewel hij niemand vermoord heeft, moet hij terecht staan omdat één van de kinderen na de geboorte in de kelder is gestorven. Hij liet zijn dochter na elke bevalling aan haar lot over.

Toen dochter Elisabeth van een tweeling was bevallen, liet Fritzl haar drie dagen lang wegkwijnen in de kelder. Eén van de baby's kreeg ademhalingsproblemen en Elisabeth probeerde het kind tevergeefs van de dood te redden. Toen Fritzl eindelijk in de kelder verscheen, nam hij het lijkje weg om het in de oven te verbranden. Volgens zijn advocaat zal Fritzl in deze zaak vervolgd worden voor moord, aldus Hln.be.

De politie onthulde bovendien dat Fritzl zijn dochter elke keer in de steek liet als ze van één van de kinderen bevallen was. "We dachten dat we te maken hadden met een monster, maar deze man is de duivel zelf", zegt een woordvoerder in The Sun. Fritzl riskeert volgens zijn advocaat een levenslange celstraf, hoewel de maximumstraf voor moord in Oostenrijk maar vijftien jaar bedraagt.

© MAROKKO.NL 2008
oostenrijk josef fritzl elisabeth duivel baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi