Spaanse veerboot gedeeltelijk gezonken bij Marokko

buitenland
0
2 mei '08
Volgens de autoriteiten is het schip op een rots gelopen en lekgeslagen.

Het schip ‘Panamá-Assalama’ van de Canarische rederij Armas moest op woensdag 30 april 2008 ontscheept worden en 114 passagiers zijn vanwege een ongeluk tijdens de reis van Tarfaya (Marokko) naar Fuerteventura, met behulp van de bemanning, van boord gegaan. Dit is bevestigd door bronnen binnen de Wilaya (Burger-regering) in EL Aaiún (Westelijke-Sahara). Een medewerker van Rederij Armas volgt vanaf de kust de reddingsoperatie van het ferry-schip Assalama.

Passagiers verlaten de Assalama van Rederij Armas. Het schip onderhoudt de lijndienst tussen Fuerteventura en Tarfaya en leed voor de kust van Westelijk-Sahara schipbreuk, aldus Wilaya. De sterke wind in het gebied heeft het schip bij het verlaten van de haven van Tarfaya, rond elf uur in de ochtend, tegen de rotsen doen schuren. Doordat een van de ballasttanks beschadigd raakte, maakte het schip water. Vanwege het gevaar, dat de passagiers zouden kunnen lopen, koos de kapitein voor de optie, het schip te ontruimen, aldus Hollandsenieuwe.com.

Alle passagiers hebben, een uur na vertrek uit de haven, met reddingsboten van het schip en met hulp van plaatselijke vissers de ferry verlaten, aldus getuigen ter plaatse.

De lijndienst tussen de Canarische haven van Puerto del Rosario en Tarfaya (Westelijke Sahara) is sinds december 2007 in dienst, nadat deze eerder al enkele keren was uitgesteld vanwege de moeilijke omstandigheden om de haven van Tarfaya binnen te kunnen varen. Aanvankelijk had deze lijndienst al eind augustus 2007 van start moeten gaan.

Aanvankelijk zouden de geëvacueerde passagiers onbdergebracht worden in het enige hotel van Tarfaya, maar dit beschikt slechts over 20 kamers. De passagiers zijn vervolgens per vliegtuig vanuit El Aaiún naar Fuerteventura vervoerd.

© MAROKKO.NL 2008
tarfaya marokko canarische eiland fuerteventura assalama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi