Gomes trekt consequenties uit steun voor Reker

sport
38
3 mei '08
Omdat de raad van commissarissen van PSV volledig achter de bekritiseerde algemeen directeur Jan Reker is gaan staan, trekt Gomes zijn consequenties.

Voor de doelman was het "Reker eruit of ik eruit" en hij ziet geen toekomst meer bij PSV nu Reker in het zadel wordt gehouden. Het management van Gomes oriënteert zich momenteel op een nieuwe werkgever. Frits Schuitema, voorzitter van de raad van commissarissen, is daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Nadat Schuitema woensdag in De Telegraaf al pal achter Reker ging staan, hebben de commissarissen van PSV met een verklaring op de website van de club nogmaals hun vertrouwen uitgesproken in de algemeen directeur, Aldus de Telegraaf. "De raad van commissarissen staat volledig achter de belangrijke beslissingen die de directie heeft genomen", luidt het in de verklaring.

Helemaal doof voor de vele kritische noten aan het adres van Reker zijn de commissarissen echter niet. "Het is zeer wel mogelijk dat de directie in haar eerste jaar fouten heeft gemaakt." Ook wordt aangegeven dat er lessen moeten worden getrokken uit de ontstane situatie. "Wel zal in het vervolg extra aandacht worden besteed aan communicatieve aspecten en zullen meer duidelijke werkafspraken worden gemaakt om te voorkomen dat onnodige misverstanden ontstaan."

De positie van Reker werd de afgelopen tijd ondergraven door zware kritiek van Gomes, technisch manager Stan Valckx en scout Piet de Visser. Gomes en De Visser hebben aangegeven weg te gaan, terwijl Valckx het vertrouwen in Reker heeft opgezegd. "PSV betreurt het dat personen met een lang en waardevol clubverleden tot de slotsom zijn gekomen dat er geen vertrouwensbasis meer bestaat, maar respecteert dit. PSV is een grote club, maar bestaat ook uit een relatief kleine organisatie, waarin wederzijds vertrouwen een absolute vereiste is om te kunnen opereren."

Of met deze verklaring de rust terugkeert, is nog maar de vraag. Bezorgde supporters roeren inmiddels hun staart met onder meer een internetpetitie. Bovendien hebben zij een protestactie aangekondigd.

© MAROKKO.NL 2008
psv
gomes
jan reker
vertrek
algemeen directeur
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi