Eindhoven onveiligste stad van Nederland

algemeen
30
4 mei '08
Voor het eerst in jaren behoort geen van de vier grote steden tot de top van onveiligste gemeenten.

Eindhoven heeft de titel van onveiligste gemeente van Nederland geprolongeerd. De Brabantse stad kreeg deze twijfelachtige eer toebedeeld van het AD, dat zaterdag met de resultaten van zijn jaarlijkse Misdaadmeter is gekomen. Voor het onderzoek zijn de gegevens geanalyseerd van de 25 regionale politiekorpsen, aldus Planet.nl.

Voor het eerst in jaren behoort geen van de vier grote steden tot de top van onveiligste gemeenten. Rotterdam is vierde, Utrecht zesde, Amsterdam achtste en Den Haag zestiende. Tilburg is de op een na onveiligste gemeente, op de voet gevolgd door Arnhem. De Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop is het veiligst. Verder zijn de veiligste plaatsen volgens de Misdaadmeter vooral te vinden in Friesland. Eindhoven. Burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (PvdA) denkt dat de hoge notering van zijn gemeente kan worden verklaard door de goede registratie van misdrijven. "We zitten er bovenop. Dat maakt inzichtelijk waar het probleem zit", zei de eerste burger van de lichtstad in het Radio 1-Journaal. "We maken het onszelf niet makkelijk, maar hebben daardoor wel een goed beeld." Van Gijzel ziet de criminaliteit niet naar de provincie verplaatsen. "Het veiligheidsgevoel van mensen is hier niet verslechterd."

Veel voorkomende criminaliteit als auto- en woninginbraken en diefstal van auto's en brommers is vorig jaar afgenomen, schrijft het dagblad. Wel zijn meer mensen slachtoffer geworden van overvallers, zakkenrollers en oplichters. Ook het aantal gewelddadige overvallen is vorig jaar voor het eerst sinds jaren weer gestegen, meldde de krant dinsdag al.

© MAROKKO.NL 2008
eindhoven tilburg arnhem onveilig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi