Aandacht voor rol allochtonen bij bevrijding

algemeen
276
4 mei '08
De rol van allochtonen bij de bevrijding van de Duitse bezetting moet op scholen worden verteld.

Scholen moeten meer aandacht schenken aan de rol die allochtonen in Nederland speelden bij de bevrijding van de nazi's. Dat heeft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker (PvdA) zondag gezegd in een gesprek bij de Nederlandse Moslim Omroep.

De bewindsvrouw wil dat pabo-studenten meer leren over de rol van allochtonen. Zodra zij zelf voor de klas staan, kunnen ze daar dan over vertellen. Naast de geallieerden waren bijvoorbeeld ook Marokkanen, Algerijnen, Surinamers en Antillianen bij de bevrijding van Nederland betrokken, aldus Nieuws.nl.

In Zeeland heeft een groep Marokkanen nog verzet geboden tegen de Duitsers. Het idee om voor dit soort zaken meer aandacht te geven is volgens een woordvoerder van Bussemaker vorig jaar gelanceerd. Samen met het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) wordt nu gewerkt aan een lespakket.

Het NIOD doet een basisonderzoek naar wat allochtonen zoal hebben betekend tijdens de oorlog. De resultaten daarvan worden in oktober verwacht. Dan kan het werk aan het lespakket zelf beginnen.

© MAROKKO.NL 2008
allochtonen marokkanen tweede wereldoorlog zeeland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?