Moord Pim Fortuyn herdacht

algemeen
49
6 mei '08
Het is zes jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord.

De dood van Fortuyn wordt op verschillende plaatsen in Nederland herdacht. Vijftig mensen hebben zich ingeschreven voor een georganiseerde herdenkingsbusreis.

Het vijftigtal aanmelders, dat twaalf euro heeft neergelegd voor de busreis, verzamelt zich om 9 uur in Rotterdam bij het huis waar Fortuyn woonde. Om 10.30 uur worden bloemen neergelegd op de plek in het mediapark in Hilversum waar Fortuyn werd vermoord. Rond het middaguur worden bloemen gelegd op begraafplaats Westerveld in Driehuis. Daar lag fortuyn begraven voor hij naar zijn definitieve rustplaats in het Italiaanse Provesano werd verplaatst.

In Rotterdam begint om 16.30 uur een stille tocht vanaf het GW Burgerplein naar het standbeeld van Fortuyn in de Korte Hoogstraat. Daar wordt om 18.06 een minuut stilte in acht genomen voor de politicus. De herdenkingstocht eindigt in een plaatselijke tapasbar. De organisatie verwacht dat 'enorm veel' mensen zich op eigen houtje aansluiten bij de tocht, aldus Demorgen.be.

Fortuyn werd op 6 mei 2002 doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. Hij was zojuist te gast geweest in een radioprogramma van presentator Ruud de Wild. Hij was door De Wild geïnterviewd over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen later dat jaar. Dierenactivist Volkert van der G. werd kort na de moord opgepakt en zit een celstraf van achttien jaar uit.

© MAROKKO.NL 2008
pim fortuyn mediapark herdenking westerveld driehuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi