Vijftien maanden cel voor racistische agressie tegen meisjes

buitenland
57
6 mei '08
De mannen hadden twee meisjes aangevallen die in Luik aan het wandelen waren.

De correctionele rechtbank van Luik heeft twee mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor racistische agressie. De mannen hadden twee meisjes aangevallen die in Luik aan het wandelen waren. Twee kompanen werden ook veroordeeld voor andere racistische feiten.

De feiten dateren van februari 2008. Drie mannen gooiden toen een fles naar twee jonge meisjes van Arabische origine. Twee van de drie mannen lieten zich bovendien racistisch uit. Na een antwoord van de slachtoffers, hield een van de mannen een vuurwapen tegen het hoofd van een van de meisjes. Het ander meisje werd op dat ogenblik met een boksbeugel geslagen. 

De politie heeft de drie mannen kunnen oppakken, omdat de meisjes erin slaagden het drietal te achtervolgen en de politie in te lichten.
De mannen moesten zich ook verantwoorden het uiten van bedreigingen en het toebrengen van slagen aan het adres van een cafébaas en zijn buitenlandse portier. De mannen deden ook de Hitlergroet. Die feiten dateren van 31 maart 2007, aldus Demorgen.be.

De twee hoofdbeklaagden, beide recidivisten, kregen een celstraf van 15 maanden en een boete van 550 euro. De derde beklaagde kreeg een jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Een vierde beklaagde kreeg een celstraf van drie maanden, waarvan de helft met uitstel.

© MAROKKO.NL 2008
belgie luik racistisch arabisch boksbeugel mishandeling rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?