'It's Showtime Kickboxgala Amsterdam Arena 2008'

sport
81
6 mei '08
Top-kickboksen uit de Amsterdam Arena vanavond bij RTL 7

Waar een klein land groot in kan zijn, dat is onder andere in kickboksen. In de Mekka’s van de vechtsport, in Japan en Thailand, maken onze landgenoten of buitenlanders die zich hier vestigen voor het gunstige vechtsportklimaat furore op het allerhoogste niveau. Met alle verering en verdiensten in Azië zijn ze eigenlijk te groot geworden voor ons kleine landje, maar voor een optreden in de Amsterdam Arena komen ze nog graag terug.

Dit treffen op topniveau is op dinsdag 6 mei te zien in een twee uur durende uitzending bij RTL 7, getiteld ‘It's Showtime Kickboxgala Amsterdam Arena 2008’. De presentatie is in handen van Marcel Maijer, met ex-wereldkampioene Lucia Rijker aan zijn zijde voor de analyses. Het commentaar komt van Olav Mol samen met K1-legende Ernesto Hoost.

Zwaargewicht Paul ‘The Sting’ Slowinski is geboren in Polen. Zijn wereldwijde opmars in de K1-rangen begon in Amsterdam, waar hij getraind wordt door niemand minder dan Ernesto Hoost. Tegenstander is de eveneens vanuit Nederland opererende K1-contender Gokan Saki.

Gago 'Drago' Aroetjunjan verruilde Armenië voor Nederland en gooit sindsdien hoge ogen in de K1 Max-wereldkampioenschappen (tot 70,5 kg). De energieke vechter neemt het op tegen Warren Stevelmans. Deze Zuid-Afrikaan is ook ‘gestationeerd’ in Nederland en is na vier K1 Max-wedstrijden nog ongeslagen, aldus Tv-visie.nl.

Ook de Thai Buakaw Por Pramuk, K1 Max-wereldkampioen in 2004 en 2006 en volgens de kenners zeker een van de beste kickboksers in de wereld, komt in actie. Zijn tegenstander is de lange en zeer lastige Marokkaanse kickbokser Faldir Chahbari.

Coming man Nieky ‘The Natural’ Holtzken staat voor een grote uitdaging. De Nederlander vecht tegen iemand die hij als een groot voorbeeld beschouwt: zijn ervaren landgenoot Joerie ‘The Shark’ Mes.

Georgio Petrosyan kom uit Italië en is als vechter nog ongeslagen. Chris Ngimbi uit Kongo mag het proberen om deze indrukwekkende zegereeks te doorbreken. Met als inzet een contract ter waarde van 100.000 dollar, betreden de Braziliaan Cosmo Alexandre en de Nederlander Sem Braan de ring. Voor wie van hen wordt de Amsterdam Arena straks een warme herinnering om aan terug te denken?

‘It's Showtime Kickboxgala Amsterdam Arena 2008’, dinsdag 6 mei om 22.30 uur bij RTL 7.

© MAROKKO.NL 2008
k1 showtime drago chabari saki amsterdam arena
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?