TV programma "Cor op reis" in Marokko

algemeen
0
14 sep '03

Pianist/presentator Cor Bakker gaat in zijn muzikale reisprogramma "Cor op reis" op zoek naar de meest uiteenlopende muziekculturen over de hele wereld. In ieder land ontmoet hij interessante lokale muzikanten, bezoekt unieke locaties en neemt de kijker mee naar plekken met een muzikaal verhaal.

De komende uitzending op zondag 21 september 2003 (22:15 Ned 2) gaat Cor naar Marokko. Op een bijzondere plek aan de kust van Casa Blanca, met op de achtergrond de grootste moskee ter wereld, heeft Cor Bakker een ontmoeting met de muziekgroep Nass El Ghiwane. Deze groep is niet alleen zeer bekend in Marokko, maar ook in New York, Parijs en zelfs Tokyo.

De muzikale reis gaat verder, naar Rabat, waar Cor per boot de delta afvaart op weg naar zanger, componist en artiest Mahmoud Migri. Samen spelen zij op z'n terras in een heus fort een indrukwekkend nummer, met typische Marokkaanse instrumenten, waaronder een luit.

Verder bezoekt Cor de bruisende stad Marrakech, en het bekende Jamaa Lafna plein waar talloze acrobaten, muzikanten, restaurateurs en slangenbezweerders hun kunsten vertonen. Toeristisch Marokko speelt een belangrijke rol in deze aflevering, waarin de dromedaris zeker niet zal ontbreken.

© MAROKKO.NL 2003