Barroso: 'Islam onderdeel van Europa'

buitenland
168
6 mei '08
De islam kan niet langer beschouwd worden als een religie die buiten Europa hoort.

Dat heeft voorzitter van de Europese Commissie Jose Manuel Barroso gezegd tijdens een Europese top met twintig religieuze leiders uit heel Europa.
'Tegenwoordig is de islam een onderdeel van Europa. We moeten de islam niet langer zien als een religie buiten Europa,' aldus Barroso. 'Moslims en de islam nemen al een belangrijke plaats in onder de Europese bevolking.'

Barosso benadrukte voorts dat het belangrijk is om de vrijheid van meningsuiting en het respect voor andere religies met elkaar te combineren.

Op de bijeenkomst spraken de bisschoppen, rabbi's en moefti's niet alleen met Barroso, maar ook met de Sloveense premier Janez Jansa, tevens voorzitter van de Europese Raad, en met de voorzitter van het Europees Parlement, Hans-Gert Poettering.

Naast de relatie tussen de verschillende religies binnen Europa werd ook over de klimaatverandering gesproken, aldus Knack.be.

De leiders van de Europese Unie vonden steun bij de religieuze leiders voor de strijd tegen de opwarming van de aarde. Allen benadrukten het belang van het terugdringen van de CO2-uitstoot om de schepping te beschermen.

© MAROKKO.NL 2008
islam jose manuel barroso moslims europese commissie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?