'Moslims willen niet met Wilders in debat'

algemeen
102
7 mei '08
Wilders roept daarom moslims uit heel Nederland op zich alsnog aan te melden voor de bijeenkomst.

Geert Wilders overweegt zijn voor volgende week vrijdag geplande debatbijeenkomst in Waddinxveen af te blazen. De PVV-politicus heeft woensdag laten weten dat zich nauwelijks moslims hebben gemeld die met hem in debat willen over zijn antikoranfilm 'Fitna'.

Wilders had drie moskeeën uit Gouda en omgeving uitgenodigd om met hem in debat te gaan, maar eind vorige maand werd duidelijk dat zij voor Wilders onaanvaardbare voorwaarden aan hun deelname stelden. De drie orthodoxe imams uit Amsterdam, Den Haag en Tilburg die Wilders vervolgens uitnodigde, weigerden eveneens, aldus Depers.nl.

Tot nu toe hebben zich zo'n 175 mensen aangemeld voor de bijeenkomst. "Afgaand op de achternamen zitten daar zo'n tien moslims tussen. Dat zijn er te weinig", zegt Wilders. "Het moet geen partijavondje worden waarop we allemaal voor elkaar gaan zitten te klappen. Ik wil debat."

Wilders roept daarom moslims uit heel Nederland op zich alsnog aan te melden voor de bijeenkomst. In verband met de veiligheidsmaatregelen kan dat tot uiterlijk aanstaande vrijdag, via de website van Wilders' Partij voor de Vrijheid. "Als zich dan niet minstens enkele tientallen moslims hebben gemeld, heeft het weinig zin om de bijeenkomst door te laten gaan."

Ten tijde van de commotie rondom 'Fitna' heeft Wilders steeds gezegd dat hij na het verschijnen van de film met moslims en anderen in debat wilde. Wilders weet nog niet wat hij gaat doen als de bijeenkomst inderdaad wordt afgeblazen.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders fitna moslims debat waddinxveen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi