Wilders blaast debatavond af

algemeen
143
9 mei '08
Wilders verwijt de moslimgemeenschap een gebrek aan durf.

Geert Wilders heeft de geplande debatavond met moslims over zijn film 'Fitna' afgeblazen vanwege een gebrek aan belangstelling. De PVV-leider laat vrijdag weten dat slechts een 'handvol' moslims zich heeft aangemeld voor de bijeenkomst, die gepland stond voor volgende week vrijdag in het Zuid-Hollandse Waddinxveen.

Dat is een te kleine basis om constructief met elkaar te kunnen debatteren, vindt de politicus. "Het moet geen partijavondje worden waarop we allemaal voor elkaar gaan zitten te klappen. Ik wil debat", zei Wilders eerder deze week toen hij een laatste oproep deed aan moslims om zich aan te melden. Woensdag hadden zich ongeveer 175 mensen aangemeld, onder wie naar schatting zo'n tien moslims. Vanwege de veiligheidsmaatregelen sloot de inschrijving vrijdag.

De drie uitgenodigde moskeeën in de omgeving van Gouda hadden onder meer geëist dat een onafhankelijke voorzitter de discussieavond zou leiden, en dat agendapunten gezamenlijk zouden worden opgesteld. Voor de PVV was dit niet aanvaardbaar, aldus Trouw.nl.

Wilders verwijt de moslimgemeenschap een gebrek aan durf. De islamitische gemeenschap heeft maandenlang om een debat geschreeuwd, maar durft de confrontatie niet aan wanneer de kans daar is, stelt de PVV-voorman. Hij vindt het ook laf dat uitgenodigde imams uit Amsterdam, Den Haag en Tilburg het debat met hem en zijn fractie weigeren.

De PVV-fractie beraadt zich nu op andere manieren om toch in debat te kunnen treden 'met moslims en hardwerkende burgers die op lokaal vlak de islamisering in het dagelijks leven ervaren en de last van de massa-immigratie moeten dragen'.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders debat fitna waddinxveen moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi