Politie gebruikt grof geweld tegen allochtonen

algemeen
371
9 mei '08
Buurtbewoners reageren geschokt op de handelwijze van de agenten.

Politieagenten hebben in de Sirtemastraat in de Haagse wijk Kortenbos een groepje allochtone jongeren afgerost, omdat die hun het werken onmogelijk zouden hebben gemaakt.

Buurtbewoners reageren geschokt op de handelwijze van de agenten, die de jongens geschopt en geslagen zouden hebben, terwijl zij al op de grond lagen, aldus Telegraaf.nl.
"Dit soort gedrag verwacht je niet van de Nederlandse politie", zegt de verbouwereerde Dineke Waakop Reijers, die bij de politie haar beklag heeft gedaan over het ongekend harde optreden van de agenten. "Het kón echt niet. De agenten waren compleet de controle over zichzelf kwijt en waren puur hun frustratie aan het afreageren."

Volgens een politiewoordvoerster gaat het om jongeren van wie de politie vermoedde dat zij de aanhouding hadden belemmerd van een andere jongen, die zonder helm achter op een brommer zat.
"De agenten voelden zich in het nauw gedreven ", aldus de politiewoordvoerster. "Het was een heel hectische en verwarrende situatie." Of de agenten onjuist hebben gehandeld, kan zij nog niet zeggen. "Er is intern melding gemaakt van het geweld. Het onderzoek loopt nog".

© MAROKKO.NL 2008
politie den haag kortenbos geweld allochtonen dineke waakop reijers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi