'Ahmed Marcouch is rolmodel voor Marokkaanse Nederlanders'

algemeen
0
11 mei '08
Ahmed Marcouch liet in een reactie weten blij te zijn met de prijs.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft zaterdagavond de TANS Achievement Award 2008 gewonnen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse gala van de organisatie van Marokkaanse Nederlanders TANS in het Okura hotel in Amsterdam, maakte voorzitter Hatim Chébti bekend, aldus Volkskrant.nl.

De club reikt de prijs elk jaar uit aan een persoon van Marokkaanse afkomst die een sleutelrol heeft gespeeld in de samenleving. Het bestuur van TANS nomineerde Marcouch omdat hij bruggen slaat tussen verschillende gemeenschappen en een rolmodel is voor andere Marokkaanse Nederlanders, aldus Chébti. De leden kozen de politicus zaterdag vervolgens tot winnaar.
De bestuurder liet in een reactie weten blij te zijn met de prijs. ‘Het is een hele eer. Ik zie het als een belangrijke stimulans voor het werk dat ik doe.’

Marcouch voerde onlangs nog een felle discussie met de Haagse imam Jneid Fawaz, nadat die zijn oprechtheid in twijfel had getrokken. ‘Dan is het extra belangrijk dat je ook deze reacties krijgt’, aldus de stadsdeelvoorzitter.

Een stel hoger opgeleide, succesvolle Marokkaanse jongeren richtte TANS in 1997 op. De organisatie heeft als doel de positie van de Marokkaanse gemeenschap binnen de Nederlandse samenleving te versterken.

© MAROKKO.NL 2008
ahmed marcouch slotervaart tans achievement award
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?