Marokkaanse ouderen bezoeken Auschwitz

buitenland
246
12 mei '08
Veel deelnemers aan de reis vervullen een belangrijke rol in de Marokkaanse gemeenschap van Slotervaart.

Ruim dertig oudere Marokkanen uit het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart bezoeken komend weekeinde het voormalige nazivernietingskamp Auschwitz-Birkenau. Onder de groep van 35 voornamelijk zeer gelovige moslims zijn enkele imams, aldus Spitsnieuws.nl.


De Werkgroep Marokkaanse Ouderen uit Slotervaart heeft het initiatief genomen om oudere Marokkanen "deelgenoot" te laten worden van een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis. Het bezoek moet een bijdrage leveren aan hun historisch inzicht en hun bewustwording van de gebeurtenissen in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Veel deelnemers aan de reis vervullen een belangrijke rol in de Marokkaanse gemeenschap van Slotervaart. Zij zijn vaak in de moskee te vinden en kunnen mede daardoor een sleutelrol spelen bij het overbrengen van hun ervaringen in het vroegere vernietigingskamp. Daardoor blijft de kennis niet beperkt tot de leden van de groep, maar zullen ook andere groepen die met de deelnemers in contact staan, "deelgenoot" worden.

Op verzoek van de werkgroep zal het Nederlands Auschwitz Comité de reis begeleiden. De groep vertrekt vrijdagavond naar het zuiden van Polen en keert maandagavond terug. Het comité zal ervoor zorgen dat de Marokkanen tijdens de reis hun godsdienstige plichten kunnen vervullen. Enkele weken geleden bezocht een groep Amsterdamse scholieren, onder wie veel moslims, het vroegere vernietigingskamp in het zuiden van Polen, waar bijna 40.000 Nederlandse joden direct na aankomst werden vergast.

© MAROKKO.NL 2008
auschwiitz marokkanen ouderen imam slotervaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?