''Kop dicht, voetballen''
Het voetbalteam bestaat uit Antilliaanse, Nederlandse, Marokkaanse en Bosnische jongens.
13 May 2008
lifestyle

De NPS komt vanaf volgende week zaterdagmiddag met een zesdelige serie over probleemjongeren onder de titel Kop dicht, Voetballen. In de serie wordt een lastige groep hangjongeren gevolgd, die door een 'fanatieke coach, een charismatische trainer en een gedreven jongerenwerker' worden aangespoord een voetbalteam te vormen, meldt de omroep. Doel is de jongeren uit de problemen te houden, aldus Medialog.com.

Het voetbalteam bestaat uit Antilliaanse, Nederlandse, Marokkaanse en Bosnische jongens, ieder met een behoorlijk belastend verleden. De twintig jongens werden bij elkaar gebracht door de Nijmeegse welzijnsorganisatie Tandem. De voetbalvereniging DVE Trajanus te Nijmegen kampte op dat moment met een groot tekort aan jongeren van rond de 16+.

Het elftal speelt gewoon mee in de reguliere competitie. Iedere aflevering stelt een van de jongens centraal. De jongens hebben korte lontjes en vaak strijden ze meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander, zegt de woordvoerder. In de serie is te zien hoe de jongens omgaan met agressie, tegenslagen, verantwoordelijkheid, groepsprocessen en fysieke uitputting.
De jongeren krijgen individuele functioneringsgesprekken en zullen ook onderwerpen als school en problemen met justitie ter sprake komen. Filmmaakster, Rian van den Boom, volgde het team meer dan een jaar. Dit geeft de serie een rauwe en betrokken stijl en gaat de confrontatie niet uit de weg.

voetbal nijmegen nps marokkanen nederlanders anttillianen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi