Seedorf zegt vertrouwen in Van Basten op

sport
106
13 mei '08
Seedorf is de tweede international die niet meer met Van Basten wil samenwerken.

Na maandenlang twijfelen heeft Clarence Seedorf een besluit genomen: de 32-jarige middenvelder van AC Milan gaat niet met Oranje naar het EK. Het beleid van Marco van Basten is de oorzaak van de (tijdelijke) breuk.

'Hij moet me gewoon niet, klaar', kapittelt Seedorf de bondscoach in de nieuwe Voetbal International. In het uitgebreide interview gaat de 32-jarige middenvelder dieper in op zijn beweegredenen.

Seedorf kwam aanvankelijk helemaal niet voor in de plannen van Van Basten. De bondscoach die na het EK in 2004 aantrad, riep de speler van AC Milan pas in november 2006 voor de eerste maal op. Seedorf werd ook nadien geen vaste waarde. Hij mocht vijf keer in de basis beginnen en kwam vijf keer als invaller binnen de lijnen.

De afzegging voor het EK betekent niet per definitie dat er een einde is gekomen aan de Oranjeloopbaan van de 87-voudig international. Seedorf hoopt na het EK een nieuwe start te kunnen maken onder toekomstig bondscoach Bert van Marwijk, aldus Vi.nl.

Seedorf is de tweede international die niet meer met Van Basten wil samenwerken. Eerder bedankte Mark van Bommel voor de eer, nadat de bondscoach zich in het openbaar kritisch had uitgelaten over zijn spel. Ook met Ruud van Nistelrooy verschilde Van Basten lange tijd van mening. De spits van Real Madrid keerde na een aantal goede gesprekken terug in Oranje.

© MAROKKO.NL 2008
clarence seedorf marco van basten oranje ek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi