Identiteit slachtoffers Maastricht bekend

algemeen
0
13 mei '08
De drie dodelijke slachtoffers van het verkeersongeval in Maastricht zijn afkomstig uit Rotterdam.

De 21-jarige zwaargewonde komt uit Gouda. De mannen zijn bekenden van de politie.
Dat heeft de politie dinsdagochtend bekend gemaakt, aldus Limburger.nl.

De auto waarin de slachtoffers zaten botste zaterdagochtend met hoge snelheid tegen een betonnen muur op het Oranjeplein, vlakbij de A2. Drie inzittenden waren op slag dood.
De politie wil nog niet bevestigen dat het om Marokkaanse drugsrunners gaat, zoals buurtbewoners zeggen. Wel zegt een woordvoerder dat de vier bekenden van de politie zijn. Bij de aanrijding was mogelijk een tweede auto betrokken die er vervolgens vandoor zou zijn gegaan.
Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van een tweede auto is in volle gang. Om 12.00 uur geeft burgemeester Leers van Maastricht een toelichting op de gebeurtenissen.

Onbekenden hebben op de plaats waar het ongeval gebeurde bloemen neergelegd, evenals een briefje met het opschrift „Allah Rahakoem”. Dat laatste voedt geruchten van omwonenden dat het om Marokkaanse drugsrunners zou gaan.

Maastricht wordt al maanden geteisterd door naar schatting 400 Marokkaanse drugsrunners uit de Randstad, die met hun auto’s met zeer hoge snelheid door de stad rijden en daarbij levensgevaarlijke situaties veroorzaken. De drugsrunners rijden op de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens bij herhaling buitenlandse automobilisten klem om hen drugs te verkopen.

© MAROKKO.NL 2008
maastricht rotterdam marokkanen ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi