'Nederland staat er economisch goed voor'

economie
0
16 mei '08
Bos biedt het financieel jaarverslag woensdag officieel aan de Tweede Kamer aan.

Vergeleken met andere eurolanden staat Nederland er economisch goed voor. Dat maakt Nederland 'weerbaar tegen risico's zoals de kredietcrisis', stelt minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) in het vrijdag verschenen financieel jaarverslag over 2007. "Nederland kan een stootje hebben", schrijft Bos in het voorwoord bij het jaarverslag. "Dat kunnen we goed gebruiken nu financiële markten turbulent zijn en de economische vooruitzichten in een aantal opzichten zeer onzeker zijn."

De economische groei lag vorig jaar met 3,5 procent een half procentpunt hoger dan op Prinsjesdag in 2006 was voorzien. Het overschot op de begroting kwam uit op 0,4 procent, terwijl op 0,2 procent was gerekend. Het rijk kreeg bovendien 3,9 miljard euro meer binnen aan premies en belastingen dan vooraf was begroot, aldus Depers.nl.

Bos biedt het financieel jaarverslag woensdag officieel aan de Tweede Kamer aan, samen met de jaarverslagen van alle ministeries. Bovendien legt premier Jan Peter Balkenende (CDA) in een aparte brief verantwoording af over het kabinetsbeleid van het afgelopen jaar. Donderdag debatteert de Kamer over de brief en de jaarverslagen.

© MAROKKO.NL 2008
wouter bos nederland financien pvda jaarverslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi