Islamschool krijgt een NUL

algemeen
190
16 mei '08
De Rotterdamse islamitische school Ibn Ghaldoun is afgegleden tot het laagste kwaliteitsniveau dat ons land kent.

In een nieuwe beoordeling door de Inspectie van het Onderwijs komt de school nog slechter uit de bus dan in alle voorgaande rapporten. Daarin werd de school al beticht van fraude en het organiseren van bedevaartsreizen naar Mekka op kosten van de overheid.

In het nieuwste rapport, dat vandaag verschijnt, is de middelbare school gezakt naar de laagste gradatie van ’zeer zwakke school’. De inspectie gaat de Ibn Ghaldoun onder intensief toezicht stellen. De school moet binnen een week een verbeterplan indienen.

Volgens de inspectie is de situatie op de school, ondanks eerdere kritische rapporten, alleen maar verslechterd. Er staan onbevoegde docenten voor de klas en daarnaast is de kwaliteit van de examens en van de leerlingenzorg ver onder de maat.


De Rotterdamse onderwijswethouder Leonard Geluk (CDA) spreekt van een absurde situatie en wil dat aanhoudend slecht presterende scholen gesloten kunnen worden.
„Ik vind het onacceptabel dat kinderen onderwijs krijgen op zeer zwakke scholen. Het kabinet moet dergelijke scholen per direct kunnen sluiten, maar daarvoor is een verruiming van de wet nodig.”

Hoewel de druk van alle kanten op de school wordt gelegd, vreest voorzitter Belgacem Naas de toekomst niet: „Als ze de school sluiten, start ik gewoon een privéschool.”
Het nieuwste rapport slaat volgens Naas nergens op: „De opbrengsten van het vmbo zijn gewoon voldoende. We erkennen wel dat de leerlingenzorg moet verbeteren: meer individuele aandacht en begeleiding zijn nodig.”


Eind vorig jaar kwam Ibn Ghaldoun voor het eerst in opspraak. De inspectie constateerde toen dat de school voor ruim 200.000 euro aan overheidsgeld bedevaartsreizen naar Mekka had georganiseerd. Ook waren er touringcars van gekocht. Het rijk vorderde 1,2 miljoen euro terug van de school, maar het schoolbestuur vertikte het om het geld terug te betalen. Het heeft beroep aangetekend. Die procedure loopt nog.

© MAROKKO.NL 2008
rotterdam
islamitische school
ibn ghaldoun
inspectie van het onderwijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi