Marokkaanse drugsmiljonair aangehouden

algemeen
292
16 mei '08
Een Amsterdams arrestatieteam heeft de man dinsdagochtend vroeg aangehouden.
Een voortvluchtige 40-jarige drugshandelaar is in Nieuwegein van zijn bed gelicht. De politie kwam hem op het spoor nadat hij een nieuwe Range Rover HSE Sport van 150.000 euro contant afrekende.

De garagehouder belde de politie, zoals verplicht bij ongebruikelijke financiële transacties. Het spoor leidde naar de 40-jarige drugshandelaar die werd gezocht door de Amsterdamse politie.

Een Amsterdams arrestatieteam heeft de man dinsdagochtend vroeg aangehouden. Gisteren toen de verdachte werd voorgeleid bij de rechter-commissaris, heeft de politie de arrestatie en drugsvangst bekend gemaakt.

De man lag bij de inval te slapen naast een 30-jarige vrouw. Aan het voeteinde stonden twee tassen met 1,3 miljoen euro. De bankbiljetten waren keurig gebundeld. Op het nachtkastje lag een vuurwapen. In het huis werd ook 28 kilo cocaïne gevonden.

De 30-jarige vrouw is zijn ex. Ook zij is aangehouden voor witwassen van crimineel geld. Volgens inspecteur Theo Willemstein van de Amsterdamse recherche leefde de vrouw in weelde. ,,De nieuwe Range Rover, een achtcilinder met alle mogelijke opties, was voor haar. In het huis hingen flatscreens, stonden dure meubelen en ze had dure merkkleding en sieraden. Financieel had ze geen zorgen.'' Twee luxe auto's zijn in beslag genomen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar overige bezittingen van de drugshandelaar en de Nieuwegeinse.

De vrouw zorgde voor de twee kinderen van de man, een jongen en een meisje in de basisschoolleeftijd, van de man. Zij zijn elders opgevangen en kunnen waarschijnlijk gewoon weer naar school. De man woonde niet permanent in Nieuwegein. Hij kwam wel geregeld op bezoek bij zijn ex en de kinderen, aldus Ad.nl.

Onderzoeksleider Willemstein zegt dat de gevonden drugs een straatwaarde heeft van ongeveer 1 miljoen euro. Eind vorig jaar was de Amsterdamse recherche de man al op het spoor, maar bij een inval in Amsterdam Slotervaart werd destijds wel 7 kilo cocaïne en een vuurwapen aangetroffen, maar de verdachte was verdwenen. De Amsterdamse woning is deze week opnieuw doorzocht, maar er werd niets gevonden.

De verdachte heeft de Marokkaanse nationaliteit. Hij staat geregistreerd als ongewenst vreemdeling, vanwege meerdere delicten. Ook de Nieuwegeinse heeft de Marokkaanse nationaliteit. Later werd een derde verdachte, een 41-jarige Marokkaan, aangehouden voor betrokkenheid bij de drugshandel.
© MAROKKO.NL 2008
marokkaan miljonair range rover hse sport nieuwegein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi