Bush vraagt Israël om 'zware offers'

buitenland
21
18 mei '08
De Amerikaanse president Bush denkt dat vrede in het Midden-Oosten voor 2009 mogelijk is, maar actie van alle kanten is daarvoor nodig.

Israël moet daarbij „zware offers“ brengen. Dat bleek zondag uit een toespraak van de president op het World Economic Forum in het Egyptische Sharm el-Sheikh.

„Ik heb er een vast vertrouwen in dat met leiderschap en moed we dit jaar nog een vredesakkoord kunnen bereiken. De Palestijnen moeten terreur bestrijden en doorgaan met de bouw van een vrije en vreedzame samenleving. Israël moet zware offers brengen voor vrede en de restricties voor de Palestijnen verlichten”, aldus Bush.

Arabische landen moeten volgens de president om de vrede te bewaren Iran en Syrië isoleren en terreurnetwerken bestrijden, aldus de Telegraaf. Verder moeten ze voorkomen dat Teheran nucleaire technologie krijgt waarmee het kernwapens kan maken. „'s Werelds belangrijkste sponsor van terrorisme 's werelds dodelijkste wapen in handen laten krijgen, zou onvergeeflijk verraad zijn aan toekomstige generaties”, stelde Bush.

© MAROKKO.NL 2008
amerikaanse president bush
midden-oosten
vrede
2009
actie
world economic forum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi