Eindexamenkandidaten: veel succes!

algemeen
55
18 mei '08
Het vmbo levert met bijna 115 duizend leerlingen de meeste eindexamenkandidaten.

Ruim tweehonderdduizend leerlingen van het voortgezet onderwijs storten zich de komende twee weken op hun eindexamen. Maandag is de eerste dag dat de kandidaten van vmbo, havo en vwo zich over de afsluitende toetsen buigen. Vwo'ers bijten het spits af met de vakken Nederlands en wiskunde A. Havisten beginnen met Nederlands en de leerlingen van het vmbo met Arabisch, Spaans en Turks, aldus Depers.nl.

Het vmbo levert met bijna 115 duizend leerlingen de meeste eindexamenkandidaten. Verder doen ruim 52 duizend leerlingen eindexamen op havo-niveau en zo'n 38 duizend scholieren vwo-examen.

De resultaten van de vmbo-leerlingen zijn 11 juni bekend. Leerlingen van de havo en vwo moeten een dag langer wachten. Alle kandidaten mogen in de week van 16 juni een herkansing doen.

De examenklachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks) is vanaf maandag geopend voor leerlingen die hun beklag willen doen over hun examen. Vorig jaar kwam een recordaantal van ruim 91 duizend klachten binnen. In 2006 waren dat er 78.500.

Kandidaten die met de bus naar hun examen willen gaan, moeten daar wellicht een mouw aan passen. Dinsdag, woensdag en donderdag vinden namelijk acties plaats in het streekvervoer. Tussen 09.00 uur en 16.00 uur leggen buschauffeurs het werk neer. In de spitsuren mogen reizigers wel gratis mee.

© MAROKKO.NL 2008
eindexamen wiskunde nederlands vwo vmbo arabisch landelijk aktie komitee scholieren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi