Aboutaleb opent banenmarkt in Amsterdam West

economie
1
19 mei '08
Op de banenmarkt vinden diverse workshops plaats.

Vrijdag 30 mei om 11.00 uur opent de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb de ‘Banenmarkt West Werkt’ in De Meervaart in Amsterdam West (www.westwerkt.nl). De banenmarkt brengt werkzoekenden direct in contact met werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Ruim 40 werkgevers met een aanbod van ongeveer 1000 vacatures zijn aanwezig. De banenmarkt is er voor jong en oud, man en vrouw, van laag tot hoog opgeleid. Het initiatief voor het evenement komt van de westelijke stadsdelen, het CWI, DWI en UWV in Amsterdam Nieuw West. “Ons gezamenlijk doel is om de relatief grote groep werkzoekenden in Amsterdam Nieuw West aan een baan te helpen, en zo de lokale economie en sociale cohesie te bevorderen,” aldus initiatiefnemer en wethouder van stadsdeel Osdorp Achmed Baâdoud.

De banenmarkt is er voor iedereen die werk zoekt, maar in het bijzonder voor mensen in West die momenteel geen baan hebben. Op de banenmarkt krijgen bezoekers hulp bij het oriënteren op werk en ondersteuning bij solliciteren en zichzelf presenteren. Er wordt een diversiteit aan vacatures aangeboden, variërend van supermarktmedewerker tot chauffeur en van ict-medewerker tot procesoperator. Onder de aanwezige bedrijven zijn onder andere de Haven Amsterdam, Schiphol College, Group 4 Securicor, Stichting Kinderopvang, NH-hotels, Albert Heijn en Lidl. 

Op de banenmarkt vinden diverse workshops plaats, waaronder ‘Hoe presenteer ik mezelf’ en ‘Hoe voer ik een gesprek’. Verder kunnen werkzoekenden hun CV kritisch laten bekijken door een ‘CV Dokter’ en een test maken om te kijken waar hun kwaliteiten liggen. Ook lopen er ‘Coaches’ rond die de werkzoekenden kunnen helpen om contact te leggen met werkgevers.

Amsterdam Nieuw West is, door de aanwezigheid van verschillende grote werkgevers, een gebied met een relatief grote economische dynamiek. Aan de andere kant is het ook een gebied met een slecht imago; jeugdwerkloosheid en het gevoel van onveiligheid in de buurt dragen daar aan bij. De afstand van de werklozen tot de arbeidsmarkt is groot. Bijvoorbeeld jongeren zonder afgeronde opleiding en allochtone vrouwen kunnen moeilijk een baan vinden die past bij hun kwalificaties. Dit vormde de aanleiding voor de verschillende stadsdelen en instanties om de banenmarkt te organiseren.

Naast meer standaard communicatiemiddelen zoals advertenties, posters, flyers en banners op internet, hebben de initiatiefnemers gekozen voor een aantal minder traditionele communicatiemiddelen. Zo zijn er ook spotjes in moskeeën en stadsdeelkantoren en er staan op diverse, wisselende locaties in de regio ‘2D-beroepspoppen zonder gezicht’ op ware grootte waar mensen hun gezicht in kunnen steken. Ook worden ambassadeurs(organisaties) ingezet die de banenmarkt via een één-op-één benadering zo veel mogelijk uitdragen en aankondigen binnen hun eigen netwerk.

© MAROKKO.NL 2008
ahmed aboutaleb banenmarkt amsterdam meervaart
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi