FC Barcelona wil dat Ronaldinho vertrekt

sport
12
19 mei '08
Joan Laporta maakte maandag bekend dat er komend seizoen bij FC Barcelona geen plaats meer zal zijn voor Ronaldinho.

De geruchten rondom de mogelijke nieuwe werkgever van de Braziliaan zullen vermoedelijk snel losbarsten. FC Barcelona zal het komende seizoen een geheel ander gezicht krijgen. Dit is althans de wens van de voorzitter van de club, Joan Laporte. De club neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Ronaldinho en zal op zoek gaan naar een nieuwe leider.

Het voorgaande seizoen was er ook al sprake van een mogelijk vertrek van de Braziliaan. Destijds werd toch besloten de samenwerking voort te zetten. "Ronaldinho vertrok in de afgelopen zomer niet bij ons. Dit omdat zowel de trainer de technisch directeur en ik, na een gesprek met de speler, tot de beslissing kwamen dat hij een nieuwe kans verdiende. Hij wilde wederom gekroond worden tot de beste speler van de wereld", aldus Laporta op de officiële website van de Catalaanse club.

De prestaties van de Braziliaan voldeden dit seizoen niet aan de verwachtingen. Dit betekende uiteindelijk de breuk tussen de club en de speler. "We hebben Ronaldinho aangegeven dat we van mening zijn dat hij een nieuwe uitdaging nodig heeft. Als er een einde komt aan een tijdperk is het logisch dat de leidende figuren zullen verdwijnen. Ik hoop echt dat Ronaldinho op dezelfde wijze kan vertrekken als Frank Rijkaard. Dat we hem ook herinneren als de man die ons tweemaal het kampioenschap en éénmaal de Champions League schonk. Ik ben Ronaldinho zeer dankbaar."

VoetbalPrimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
joan laporta fc barcelona ronaldinho vertrek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi