Duizenden klachten op eerste examendag

algemeen
0
19 mei '08
Kritiek richt zich vooral op eindexamen Nederlands voor de havo.

Op de eerste dag van het eindexamen zijn ruim tweeduizend klachten binnengekomen bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks). De teller stond om 20.00 uur op 2152 klachten. Om 19.00 uur sloot de examenklachtenlijn, maar via internet kunnen scholieren de hele dag hun beklag doen. Een eindstand van de dag kan daarom nog niet worden gegeven. Op de website van het Laks wordt de tussenstand elke vijf minuten ververst, aldus Dag.nl

Vwo'ers moesten zich maandag behalve over het eindexamen Nederlands ook buigen over de afsluitende toets voor Wiskunde A. Havisten begonnen met Nederlands en de vmbo-leerlingen startten met Arabisch, Spaans en Turks. De meeste klachten kwamen binnen over het Nederlands voor de havo: rond de duizend. Met circa vijfhonderd klachten staat Nederlands voor vwo'ers op twee. Ook Wiskunde A voor het vwo springt eruit. Over dat examen waren om 20.00 uur 430 klachten geturfd.

Vraag 14 in het examen Nederlands is voor veel vwo-leerlingen een 'beetje vaag'. "Je kan de vraag op twee manier interpreteren", liet een Laks-woordvoerder eerder op de avond al weten. Over de andere vakken komen vooral 'algemene' klachten binnen. Scholieren zeggen dan bijvoorbeeld dat de toets moeilijk was.

© MAROKKO.NL 2008
examendag havo aktie komitee scholieren vwo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi