Drugs gestolen uit Tilburgse politiebureau

algemeen
6
20 mei '08
In verband met de diefstal zit een 32-jarige man uit Geldrop vast.

Uit het politiebureau aan het Wilhelminapark in Tilburg is in oktober een partij in beslaggenomen cannabis verdwenen. Het Openbaar Ministerie in Breda heeft dat dinsdag tegenover het ANP bevestigd. Een woordvoerder erkent dat de drugs langer dan strikt noodzakelijk op het bureau hebben gelegen.

In verband met de diefstal zit een 32-jarige man uit Geldrop vast. De politie heeft het vermoeden dat hij hulp heeft gekregen van politiepersoneel. Een 30-jarige agente van het korps Midden- en West-Brabant werd op 4 maart aangehouden wegens het medeplegen van de diefstal en het schenden van haar ambtsgeheim. De Eindhovense is verscheidene keren verhoord maar ontkent pertinent, zegt haar advocaat David Duijvelshoff tegen het ANP. Ze zit sindsdien geschorst thuis in afwachting van het disciplinair en strafrechtelijk onderzoek.

De korpsleiding heeft de schorsing van de agente tot dusver verzwegen. Advocaat Duijvelshoff zegt dat al het politiepersoneel bij de gestolen drugs kon. Justitie gaat niet in op die bewering en zegt dat de hennep volgens protocol achter slot en grendel lag. Om hoeveel hennep het gaat wil justitie niet kwijt. Volgens raadsman Duijvelshoff gaat het om twee tassen.

De diefstal werd op 22 oktober ontdekt. De pleegdatum is niet exact bekend. Justitie kan evenmin aangeven hoe lang de hennep op het politiebureau heeft gelegen maar zegt dat het een ’tijdje’ en ’te lang’ is geweest. De regels schrijven voor dat verdovende middelen na bemonstering zo snel mogelijk moeten worden vernietigd, aldus Depers.nl.

Het OM wijt de fout aan capaciteitsgebrek. De recherche was ten tijde van de diefstal druk met een aantal grote onderzoeken, aldus de woordvoerder.

De 30-jarige agente moet op 4 juli voor de rechter in Breda verschijnen. De zaak van de 32-jarige man uit Geldrop dient bij de rechtbank in Den Bosch omdat justitie hem ook verdenkt van diefstal van geld en wiet uit een coffeeshop in Leerdam, waarbij een medewerkster uit Eindhoven werd gedwongen de sleutel af te staan.

© MAROKKO.NL 2008
coffeeshop tilburg politiebureau breda geldrop drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi