Bedreiging Marokkaans gezin

algemeen
63
20 mei '08
Omdat hij een Marokkaans gezin beledigde en bedreigde moet de 38-jarige R.M. uit de Utrechtse Sterrenwijk een taakstraf vervullen van 120 uur.

De familie wilde in de wijk komen wonen, maar de bezichtiging van de woning liep volledig uit de hand.

Het incident speelde zich af in maart vorig jaar en was aanleiding voor een lange periode van onrust in de wijk, aldus het AD. Volgens getuigen had M. samen met wijkbewoner R. van L. geroepen 'Dood aan alle moslims' en 'Wij willen geen Marokkanen'. Ook zou M. het echtpaar hebben meegedeeld het huis in brand te steken als ze hier toch zouden komen wonen. Het gezin heeft uiteindelijk afgezien van de woning.

Zowel Van L. en M. ontkennen ten stelligste dat ze zich racistisch hebben uitgelaten, maar na een uitgebreid getuigenverhoor kwam de de politierechter toch tot de conclusie dat M. de aanstichter van het incident is geweest. ,,We leven in een multiculturele samenleving, of u het wil of niet. Dat kan zeker een verrijking zijn, maar de ervaring leert dat er door sommigen ander over wordt gedacht. Dat geeft u niet het recht om anderen zo te benaderen. Dat geeft onrust, oploopjes en een dreigende sfeer.''

M. werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Van L. werd vrijgesproken omdat de rechter twijfelde of hij iets verkeerds heeft gezegd. De officier had tegen hem 60 uur taakstraf geëist wegens belediging. M. kan zich absoluut niet vinden in de veroordeling en gaat zeker in hoger beroep.

© MAROKKO.NL 2008
bedreiging
marokkaans gezin
utrecht
sterrenwijk
taakstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi